Ahogy már a bemutatkozásomból is kiderül, én a teljes kép híve vagyok, így nem volt kérdés, hogy a rendszerem összerakásánál alappillér lesz a haj is.

A hajápolás, frizurakészítés mellett természetesen a megfelelő hajszín, hajforma és hajhossz kitalálása is a stylingom része, évek óta nagyon fontos kérdés a tanfolyamaimon is és az esküvőimen is. Sőt sok olyan fotózás legnagyobb “problémája” volt a frizura, ahol stylistként is dolgoztam.
Legutóbb egy régi, nagyon kedves fotós barátom kért fel egy fotózás stylingolására, ami onnan indult, hogy “Most is ilyen rövid a haja az alanynak?”. Innen találtam ki az egészet, hogy hova forduljon a festőművész, milyen szögből készüljenek a képek, hogy lesz lágyabb a megjelenése, ha olyan fiúsan rövid a haja és olyan markánsak a vonásai, amilyenek, mert az alkotásai viszont olyan lágyak, csodásak és kreatívak, hogy azt át kellett ültetni a portrékba is.
Ikonikus anyagaim születtek úgy, hogy a frizurát miliméterpontosan kitaláltam és saját magam is tudom, hogy ha minden stimmel rajtam, csak a frizurám nem 100, az mennyit jelent és mennyire jó úgy elmenni valahova, hogy jó, most lehet, hogy nem vagyok a legjobb passzban, de a fodrászom csinált két oldal fonatot és én vagyok a legszexibb nő a buliban! 🙂

Íme hát a bevezetés után néhány példa és az első gondolat frizura ügyben:

Mindenkinek repceptre írnám fel, hogy tudja a saját arcformáját (esetleg a fejformája turpiszságával is legyen tisztában!), mert megkímélnétek magatokat olyan frizurák utáni vágytól, amik nem fognak jól állni. Netán egy kevésbé gyakorlott fodrásznak már eleve nem mutatnátok olyan elképzeléseket, amikről utána kiderül, hogy nem emeli ki az adottságaitokat.
Az arcforma meghatározza, hogy hol vannak olyan hangsúlyok, amiket nem érdemes tovább kiemelni, hol vannak olyan részek, amiket érdemes lágyítani, nyújtani, kerekíteni stb.
Ezért nálam minden tanácsadás szerves része az arcforma elemzés is, hiszen utána már ti magatok is tudjátok, hogy jól állhat-e egy frufru, egy Kleopátra frizura, érdemes-e elcsatolni, összefogni a hajatokat. Sőt mitöbb, pontosan látjátok majd milyen fülbevalókat érdemes például hordanotok formát és nagyságot illetően is.
Természetesen a styling terén ennél még sokkal több mindent is meghatároz, ahogy a smink terén is nagyon fontos az arcforma elemzés a számotokra legelőnyösebb trükkök elsajátításához.

Szemléltetésnek hoztam Nektek pár képet egy gyönyörű színésznőről, Scarlett Johanssonról.
Kíváncsi lennék, melyik frizurával, vagy frizurákkal találjátok a legharmónikusabbnak az arcát, és mi nem tetszik valójában azokon, ahol úgy érzitek, hogy nem találták el jól a megjelenését.
Scarlett igazi kaméleon, így egyben a hajszín váltásait is láthatjátok, sokat elárul ám róla, hogy melyik képen néz ki szép ruhában és erős (nem jó) sminkben is a saját nagyanyjának és melyiken ragyog akkor is, ha minimál a megjelenése!
Ennyit számít a hajforma és a szín is!

Várom a véleményeteket a fenti képekkel kapcsolatban! 🙂
Aki érez egy kis játékos kedvet is magában, megtippelheti, melyik színtípusba tartozik Scarlett!

Hozzászólás

Előre egyeztetve

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Stylechemy.com © 2021. All rights reserved.