Az előző két posztban már megosztottam a gondolataim egy részét a frizurával kapcsolatban. 🙂

Ha már jó a szín és a forma, akkor általában ugyanúgy nézünk ki minden nap.
Kényelmes, biztonságos, a rohanó életünkben nem kell erre is sok időt áldozni, azaz a hajunkat legtöbbször ugyanúgy hordjuk, amíg fazont nem változtatunk.
Sok hosszú hajú hölgy – ahogy én is, amikor hosszú volt – hordja összefogva a haját, mert akkor nincs vele macera, nincs útban, nem izzadunk bele és sorolhatnám.
Engem semmivel nem lehetet volna rávenni, hogy kibontva hordjam a hajam. Én sem fogok senkit a komfortzónáján kívül tolni, ha nem akarja, de tudom, hogy ha lett volna pár frizura, amit pár perc alatt elkészíthetettem volna, akkor nem minden nap egy “harapós csattal” összfogva mentem volna el otthonról. Ha valaki megtanította volna, hogy hogy fonjak oldalfonatot magamnak, hogy hogy tűzzem fel lazán, de mégis ápoltan a hajam, akkor én is szántam volna rá pár percet az életemből.
De nagyon fontos ott is, hogy ezeknek a trükköknek a legtöbbje azért nem működik egy videóról való eltanulásképp, mert a mi hajunk más, mint a videón látható hölggyé, más az tartása, a rugalmassága, a hossza akár, a forgó(i)nk is máshol van(nak), más a fejformánk, az arcformánk és még sorolhatnám.
Ahogy sminkelni sem lehet személyreszabottan megtanulni a Youtube-ról, úgy a nekünk valóban működő frizuratippeket sem biztos, hogy el tudjunk onnan sajátítatni.


Ezen túl az eszközök terén sem mindegy, hogy mit alkalmazunk.
Az egyik kedves barátnőmnek a 4-es erősségű hajwax is stabilan tartja a frizuráját, nekem az 5-ös is csak akkor igazán tartós, ha még lakk is kerül rá (de én nem lakkozom a hajam).
A másik barátnőm évek óta kisérletezik a hajvasalókkal és idénre sikerült olyat találni (fodrásztól szerzett információm alapján), ami valóban működik neki és megtartja a haja a hullámokat.
És még csak két eszközt említettem, hát még a többi!


Tehát már millió olyan apró dolog van, ami miatt ha nem személyreszabott egy tanács, akkor nem fog működni!
Hiszem, hogy az élet bármely területére igaz: futószalagon adott infirmációk, tanácsok nagy eséllyel nem fognak működni, mert minden ember más! Fel kell mérni az adottságokat, elvárásokat, élethelyzetetket, igényeket és mindezek tudatában lehet igazi, hasznos, egyedi és működőképes tanácsot adni valakinek. Legyen az smink, frizura, megjelenés-öltözködés, bőrápolás, étrend, edzés vagy bármi egyéb.

Itthon nincs kultúrája már a frizurának. Sokszor tapasztalom, hogy lelkes, igényes hölgyek egész vödörnyi sminket kennek magukra, láthatóan rengeteg “hogyan sminkeljünk” videóból tanulva a technikákat, a frizurájával pedig egyáltalán nem törödik. Lóg a haja, lenőtt, száraz vagy zsíros…
A haj ugyanúgy a része a megjelenésünknek, nem véletlenül érezzük, hogy kicseréltek minket, ha egy jó fruirával távozunk a fodrásztól.
Ugyanakkor a mindennapokban általában nem fordítunk igazán gondot az ápolt, igényes frizurára.


Ezért is tettem bele a tematikámba a 3-5 perces frizura trükköket is, mert hiszem, hogy minimális idő és energia ráfordításra hajlandóak vagyunk, ha tudjuk, hogy a végeredmény illik az egyéniségünkhöz, az életstílusunkhoz és az alkalomhoz is.
Nem hiszem, hogy 30 perces bíbelődés belefér az életetekbe minden nap, így ezen a vonalon is a minimalista maximalista hozzáállást tartom követendőnek.


Tanuljatok meg 4-5 pár perces frizurát, amit variálhatsz akár a hétköznapokban, akár 1-2 olyat is, ami picit több időt igényel, de máris magabiztosan mész majd este színházba, vagy hétvégén randizni, vagy csak a párodat egy nem picit elegánsabban várod haza a szülinapján.
Mindenkinek a saját élethelyzete, adottságai, eszköztára, türelme, ideje szab majd határt ennek, de tudom, hogy már pár trükk is elég a magabiztossághoz és azt is látom, hogy néha pár trükk megtanulása lendületet ad egy kicsit komolyabb dolgok kivitelezéséhez vagy a kreativitás megjelenéséhez is! 🙂

Hozzászólás

Előre egyeztetve

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Stylechemy.com © 2021. All rights reserved.